Juha od krumpira s topljenim sirom

Sastojci:
(za 4 osobe):
25 dag krumpira
1 mrkva
1 grančica celera bez listića
½ l juhe
10 dag pršuta
1 dag maslaca
20 dag topljenog sira sa šunkom
sol
bijeli papar
muškatni oraščić
1 žumanjak
nekoliko listića peršina
Priprema:
Oguljeni i oprani krumpir narežite na kocke. Očišćene mrkve narežite na rezančiće, a celer na ploškice. U juhi skuhajte krumpir s pola celera. Posebno na maslacu ispržite preostalo povrće i pršut, narezan na rezančiće. Umiješajte u juhu, dodajte sir te miješajući zagrijavajte da se otopi. Začinite solju, paprom i oraščićem. Maknite sa štednjaka i primiješajte (legirajte) žumanjak. Ukrasite nasjeckanim peršinom.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr