Kolač od malina i ribizla

Sastojci:
12- 15 dag keksa (petit beurre)
50-60 dag kiselog vrhnja (s 12% mliječne masti)
2 velike žlice šećera ili nekog drugog sladila (npr. sirup od maslačka)
20 dag malina i 20 dag ribizla
1 vanilin šećer
1 vrećica šlag pjene koja se priprema s vodom
malo vode ili zobenog mlijeka
Priprema:
Kekse koje ste prethodno lagano poprskali vodom ili zobenim mlijekom, posložite u protvan ili kalup za kolače/torte. Na kekse stavite vrhnje u koje ste umiješali šećer i vanilin šećer.
Maline i ribizle ravnomjerno posložite na nadjev (ostavite sa strane cca 5 dag ribizla za ukras) i premažite šlagom.
Ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se slastica stegne i prožmu okusi voća i vrhnja.
Napomena:
Jednostavan, ukusan kolač i niskokaloričan kolač, idealan za ljetne vrućine – ne peče se u pećnici.
Izvor:
gastronomika.hr, recept Edite Goldstein