Lazanje sa špinatom i brokulom

Sastojci:
1 pakiranje lazanja
1 kg špinata
1 brokula
2 kugle mozzarelle
naribani parmezan
bešamel
sol, papar
Priprema:
Očišćeni špinat kratko prokuhajte i procijedite. Posebno skuhajte cvjetiće brokule, procijedite i smiksajte (vodu od brokule sačuvajte).
Bešamel napravite na uobičajeni način, umiješajte u njega smiksanu brokulu i ulijte po potrebi vode u kojoj ste skuhali brokulu tako da dobijete rijeđu smjesu.
Vatrostalnu posudu premažite putrom, stavite prvi red lazanja, rasporedite špinat, prelijte bešamelom, pospite parmezanom (ili nekim drugim tvrdim zrelim sirom po želji) i komadićima mozzarelle, pa sve ispočetka dok ne potrošite sav “materijal” s time da posljednji sloj lazanja završite bešamelom i sirom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva cca 30 minuta.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr, Majda Matković