Ljetna salata

Sastojci:
3 veće paprike babure
1 manji patlidžan
3 domaće rajčice
2 režnja češnjaka
žlica jabučnog octa
žlica maslinovog ulja
sol, papar
Priprema:
Za ovu salatu potrebno je uključiti i pećnicu, ali vjerujte da konačan rezultat opravdava sav trud oko pečenja i čišćenja.
Paprike i patlidžan operite, posušite i stavite na lim za pečenje. Pecite na cca 180 stupnjeva 15-tak minuta dok povrće ne porumeni sa svih strana. Kad je pečeno stavite u veću zdjelu i pokrijte krpom. Pustite da se malo ohladi i tek onda očistite i ogulite kožicu s paprika i patlidžana. Nije loše pripremu napraviti dan ranije ili u jutarnjim satima, kako bi se povrće ohladilo u frižideru. No, neki je vole jesti i kad je topla.
Kad je povrće očišćeno i oguljeno sitno ga narežite i pomiješajte sa svježim rajčicama izrezanim na manje komadiće. Dodajte usitnjeni češnjak, posolite, popaprite, stavite ocat i ulje te dobro promiješajte.
Napomena:
Izvor:
Recept gđe. Edite Goldstein (VegeBlondie)