Omlet s kozicama

Sastojci:
(za 4 osobe)
24 dag očišenih kozica
1 žlica svježe nasjeckanog kopra
8 jaja
½ žličice soli
po navršak noža svježe samljevenog crnog papra i svježe naribanog muškatnog oraščića
2 žlice maslaca
1 grančica kopra
limunov sok
Priprema:
Kozice operite hladnom vodom, dobro obrišite papirnatim ubrusom, natopite limunovim sokom i pomiješajte s nasjeckanim koprom. Jaja umutite s 4 žlice vode, posolite, popaprite i umiješajte muškatni oraščić.
U tavici zagrijte ½ žlice maslaca, ulijte 1/4 smjese od jaja i pržite na umjerenoj vatri cca 1 minutu pazeći da gornja površina bude sjajna i pomalo vlažna. Omlet iskliznite na zagrijani tanjur i držite na toplom. Ispecite još 3 takva omleta. Napunite ih kozicama, ukrasite koprom, preklopite i odmah poslužite.
Napomena:
Poželjno je da omlete radite što brže, po mogućnosti na nekoliko tavica, kako bi ih tople poslužili istodobno na stol. Ako niste ljubitelj sirovih morskih plodova, kozice možete kratko prepržiti i takvima napuniti omlete.
Izvor:
tradicionalni recept