Paprena pasta na paprikašu od amura

Sastojci:
1 kg amura
4 češnja češnjaka
2 glavice luka
2 svježe paprike
2 jaja
1 kavena žlica ljute mljevene paprike
2 kavene žlice slatke mljevene paprike
oko 1/2 kg oštrog brašna
kukuruzno brašno
ulje, maslinovo ulje
svježa kadulja, ljute papričice
sol, papar
Priprema:
Brašno, jaja i 1 žličicu maslinova ulja umijesite u glatko, malo tvrđe tijesto. Dobro ga izradite i ostaviti da ‘odleži’ pola sata na hladnom mjestu. U međuvremenu amura očistite i filetirajte. Luk i papriku očistite i narežite na tanke rezance. Češnjak očistite i narežite na sitne komadiće. Na zagrijanom biljnom ulju kratko popržite ljutu i slatku mljevenu papriku, dodajte luk, papriku, ljute papričice i polovinu narezanog češnjaka. Pirjajte nekoliko minuta. Filete amura posolite i popaprite. Uvaljajte u kukuruzno brašno pomiješano s jednom žličicom slatke mljevene paprike. Na tavi zagrijte ulje i aromatizirajte ga svježom kaduljom i preostalim češnjakom. Na tom ulju popržite filete amura. Ispečeni amur dodati u pirjano povrće te opet kratko propirjajte. Tijesto razvaljajte što tanje, režite šire rezance oštrim nožem (ili na stroj) i kratko prosušite. U međuvremenu stavite posoljenu vodu na vatru. Kada prokuha, dodajte rezance i kuhajte kao svaku drugu tjesteninu. Poslužite s prethodno spravljenim amurom i umakom od povrća.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Željana Ančić, Masterchef