Pileći bataci u umaku od vrganja

Sastojci:
8 pilećih bataka
3 dl kiselog vrhnja
20 -25 dag sušenih vrganja
1 luk
sol, papar
2 jaja, brašno, mrvice za pohanje
ulje
Priprema:
Batke očistite od kože i kostiju, blago posolite, uvaljajte u brašno, jaja i mrvice, popržite ih u ulju i ocijedite od suvišne masnoće na kuhinjskom papiru. Potom ih složite u vatrostalnu posudu.
U međuvremenu na malo ulja prodinstajte sitno nasjeckani luk (kapula), a posebno u malo vode prokuhajte vrganje te ih potom zajedno s vodom u kojoj su se kuhali dodajte u tavu s lukom. Dodajte vrhnje i kratko miješajući prokuhajte da se umak zgusne pa ga prelijte preko mesa. Zapecite u pećnici na visokoj temperaturi tek toliko da se uhvati lagana korica.
Poslužite s prilogom po ukusu (riža/krumpir) ili samo sa zelenom salatom jer je jelo vrlo zasitno.
Napomena:
Izvor:
recept gđe. Julije Goldstein