Polpete sa špinatom

Sastojci:
1 kg špinata
2 jaja
naribani parmezan, 15-ak dag
krušne mrvice, 20-ak dag
sol,papar, muškatni oraščić
ulje
Priprema:
Špinat kratko prokuhajte, ocijedite, ohladite pa sitno nasjeckajte.
Stavite ga u zdjelu, dodajte prethodno umućena jaja, parmezan, polovicu količine krušnih mrvica, posolite, popaprite i naribajte muškatnog oraščića po ukusu. Dobro promiješajte i ako je smjesa premekana, dodajte još malo krušnih mrvica.
Oblikujte polpetice (okruglice), uvaljajte ih u mrvice i ispržite ih u dobro zagrijanom ulju s obje strane, dok ne dobiju zlatnožutu koricu. Polpete ocijedite od suvišne masnoće na kuhinjskom papiru i poslužite ih tople.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr