kapuličine

Sastojci:

6 većih kapula (luk) podjednake veličine

mljevena junetina (cca 30 dag)

1 manja kapula

½ šalice riže

maslinovo ulje

sol

papar

cimet u prahu

Punjene kapule, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Priprema:

Oljuštite kapule i nožem svaku prorežite okomito, pritom pazite da ne probijete dno. Prokuhajte ih 10-ak minuta u kipućoj vodi, ocijedite, ohladite i pažljivo vadite sloj po sloj dok ne dobijete „čašicu“ koju ćete puniti smjesom mesa i riže. Smjesu napravite tako da promiješate mljeveno meso, rižu i sitno nasjeckanu kapulu, sol i papar. Napunite kapule, ali nemojte stavljati previše smjese jer će tijekom kuhanja riža nabubriti.

Posložite kapule u posudu (odaberite onu u kojoj će kapule stajati jedna do druge bez suvišnog praznog prostora) i pokapajte ih maslinovim uljem. Poklopite (pritisnite) tanjurom kako smjesa ne bi izlazila iz kapula (a i da se ravnomjerno skuhaju) i dodajte vode onoliko koliko je potrebno da prekriju kapule. Kuhajte 30-ak minuta, potom ih pustite da se ohlade u vodi u kojoj su se kuhale (možete ih brže ohladiti ako posudu stavite u veću s hladnom vodom ili u sudoper).

Izvadite ih na tanjure ili pladanj za posluživanje, po želji ih malo prelijte vodom s maslinovim uljem u kojoj su se kuhale i pospite ih cimetom koji ovom jelu, inače specijalitetu grčke kuhinje, daje zanimljiv okus.

Punjene kapule, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Napomena:

Punjene kapule, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Izvor:

gastronomika.hr; foto: Rino Gropuzzo

Punjene kapule, 5.0 out of 5 based on 6 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

kapule punjene povrćem

Kapule punjene povrćem

               …