Rigojanči

Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja
6 žlica šećera, 6 žlica brašna
3 žlice čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
Za kremu:
5,5-6 dl slatkog vrhnja
1 kremfiks
3 žlice čokolade u prahu
Za glazuru:
3 žlice vode
3 žlice šećera u prahu
10 dag čokolade, 1 žlica maslaca
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka i umutite ih sa šećerom. Polako dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo i čokoladu u prahu. Bjelanjke odvojeno istucite u snijeg i polako umiješajte u ostatak smjese.
Istresite u protvan i pecite biskvit na 200 stupnjeva 30-tak min.
Za kremu istucite šlag sa kremfiksom i polako umiješajte čokoladu u prahu. Ohlađeni biskvit raspolovite po dužini i punite ga kremom.
Od čokolade, vode, maslaca i šećera napravite glazuru i prelijte preko kolača. Rigojanči stavite u hladnjak da se dobro ohladi do posluživanja.
Napomena:
Čokoladu u prahu možete zamijeniti s kakao prahom ili još bolje – naribanom čokoladom za kuhanje.
Izvor:
Recept gđe. Edite Goldstein (VegeBlondie)