Rolada od kestena i čokolade

Sastojci:
za tijesto:
½ kg kesten pirea
3 žlice šećera
4 žlice mljevenih oraha (lješnjaka ili badema)
15 dag putra
1 žlica ruma
za filu:
3,4 rebra čokolade za kuhanje
3 žlice šećera u prahu
15 dag putra
za glazuru:
cca 5 dag čokolade
1 žlica vode
1 žličica ulja
4 dag putra
Priprema:
Pustite putar da omekša na sobnoj temperaturi pa ga dobro promiješajte sa šećerom. Umiješajte kesten pire, rum i na kraju orahe. Ako vam se čini da je smjesa premekana pustite je da se malo stvrdne u hladnjaku.
Na radnu plohu rastegnite vlažnu kuhinjsku krpu, na nju rasporedite smjesu od kestena, prekrijte je drugom (vlažnom) krpom i razvaljajte na debljinu od cca 1 cm (ako vam malo smjese „iscuri“, odrežite nožem).
U međuvremenu napravite filu; čokoladu otopite na laganoj vatri, umiješajte šećer i putar. Premažite preko tijesta i pažljivo zarolajte u roladu (uz pomoć krpe na kojoj ste razvaljali tijesto). Roladu položite na prikladnu tacnu obloženu papirom za pečenje i stavite u hladnjak na cca pola sata da se stisne.
Na kraju napravite glazuru; otopite čokoladu s vodom, žličicom ulja i putrom. Pustite da se malo ohladi pa prelijte preko rolade.
Držite u hladnjaku do posluživanja.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr, recept gđe. Ankice Tomić