Salata od hobotnice s krumpirom

Sastojci:
hobotnica, cca 1,5 kg
3,4 krumpira
glavica češnjaka
svežnjić peršina
maslinovo ulje, cca 2 dl
ocat ili limunov sok
sol
papar
Priprema:
Očišćenu svježu hobotnicu (to će vam učiniti na ribarnici) operite pod mlazom hladne vode i dan prije pripreme stavite u zamrzivač jer će se tako brže skuhati i biti mekša i ukusnija nego ona koju ste stavili kuhati svježu. Možete je kupiti i već zamrznutu.
Stavite je kuhati u hladnu neposoljenu vodu cca sat i pol do dva (probajte vilicom), a u vodu možete po želji ubaciti lovorov list i pokoji režanj češnjaka. Krumpir posebno skuhajte u kori, ogulite ga i narežite na kockice.
Kad je hobotnica skuhana, izvadite je iz vode, očistite od sluzave kože i narežite na prikladne komadiće. Dodajte krumpir, sitno sjeckani češnjak, maslinovo ulje, ocat ili limunov sok, peršin, posolite, popaprite i dobro promiješajte. Po ukusu salatu poslužite odmah toplu (mlaku) ili je pustite da odstoji koji sat u hladnjaku.
Napomena:
Umjesto češnjaka po ukusu možete staviti kapulu (luk) ili pak oboje.
Izvor:
gastronomika.hr