Široki rezanci s celerom i tartufima

Sastojci:
celer
tartufi
brašno
cijelo jaje
2 žumanjka
rezanci
maslinovo ulje
sol
papar
maslac
malvazija
Priprema:
Izradimo tijesto od 100 grama brašna, 1 jaja i 2 žumanjka. Pustimo ga da se odmara 25 minuta. Na mašinici za tijesto izrežemo rezance širine 2 cm. Kuhamo ih u zasoljenoj vreloj vodi 1 minutu. Odložimo ih sa strane i začinimo maslinovim uljem, solju i paprom. Stabljiku celera izrežemo na kockice i dinstamo na maslacu dok ne omekša. Kada omekša dodamo malvaziju i kuhamo dok se vino ne reducira. Polijemo umak po rezancima i pri posluživanju režemo tartufe na tanjur.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Davor Šreng, Masterchef