Tjestenina s lignjama u umaku sa šafranom

Sastojci:
1/2 kg liganja
1 kapula (luk)
3-4 režnja češnjaka
2 paketića šafrana
maslinovo ulje
bijelo vino
sol, papar, peperoncino po ukusu
1 žličica brašna
vlasac/peršin
tjestenina po izboru
Priprema:
Operite i očistite lignje pa tijela narežite na kolutiće. Na maslinovom ulju prodinstajte sitno nasjeckanu kapulu, dodajte češnjak i potom lignje. Kratko prodinstajte, posolite, popaprite i dodajte peperoncino, ulijte malo vina, pustite da ishlapi pa dodajte malo vruće vode i poklopljeno kuhajte na srednjoj vatri 20-ak minuta. U međuvremenu skuhajte tjesteninu.
U šalici pomiješajte žličicu brašna u malo maslinovog ulja pa umiješajte u umak s lignjama, a onda dodajte i šafran kojeg ste otopili u malo tople vode.
Umak još kratko kuhajte pa prelijte preko tjestenine.
Pospite peršinom ili vlascem.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr