Njoki od buče s kaduljom

Sastojci:
1 kg buče
30 dag brašna
2 jaja
1 žumanjak
5 dag maslaca
10-ak dag naribanog sira po izboru (grojer/gauda/ementaler)
3-4 žlice naribanog parmezana
muškatni oraščić
10-ak listića kadulje (kuš)
sol, papar
Priprema:
Meso buče (buća/bundeva/tikva) narežite jna kocke i kuhajte 20 minuta u slanoj vodi da omekša. Ohlađeno zgnječite u pire pa miješajte na laganoj vatri 10-ak minuta, da ispari tekućina. U mlaku kašu umiješajte brašno, potom vilicom pomiješana jaja i žumanjak, naribani sir, sol, papar i muškatni oraščić. Miješajte kuhačom da dobijete čvrsto tijesto. Pustite da na hladnom odleži 1 sat.
Tijesto na pobrašnjenoj površini podijelite i razvaljajte u „kobasice“. Narežite ih na njoke (valjušci) dugačke cca 2 cm i svaki malo pritisnite vilicom ili prođite preko ribeža. Skuhajte ih u kišućoj slanoj vodi, a potom procijeđene kratko popržite na maslacu. Dodajte kadulju, pospite parmezanom i poslužite.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr