Voćna torta s jogurtom

Sastojci:
za biskvit:
4 jaja
8 dag šećera
4 žlice mlijeka
7 dag oštrog brašna
1 pecilni prašak
za kremu:
5 dl jogurta
1 kg malina (jagoda ili drugog voća po izboru)
2,5 dag želatine
1 dl vode
5 dl vrhnja za šlag
20 dag šećera u prahu
Priprema:
Umiješajte sastojke za biskvit pa smjesu ulijte u kalup za torte i pecite cca pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Kad se biskvit malo prohladi dodajte kremu koju ćete napraviti na sljedeći način:
Pripremite želatinu prema uputi na pakiranju i umiješajte je u jogurt. Polovicom količine opranog voća prekrijte biskvit, ostatak smiksajte i pomiješajte s jogurtom, šećerom, šlagom i prelijte preko svega.
Prije posluživanja držite u hladnjaku nekoliko sati, najbolje da odstoji preko noći.
Napomena:
Izvor:
gastronomika hr, recept Edite Goldstein