Kampanja PricelessCauses u partnerstvu s UN
stu. 7, 2016
Hrvati doniraju preko 200.000 školskih obroka – priključite se!

Najveće ocjenjivanje merlota i cabernet sauvignona na svijetu
stu. 6, 2016
Vina Belje dobila još jednog šampiona – Cabernet sauvignon

Prodano već pola milijuna novog proizvoda
stu. 2, 2016
Ćebasa – spoj ćevapa i kobasice krenuo na tržište

Značajno priznanje za PIK Vrbovec
lis. 29, 2016
Potrošači izabrali PIK nareske za Proizvod godine 2016/17

Fave dei morti - najpoznatiji slatkiš iz Trsta
lis. 29, 2016
Fave – originalni slatkiši uz blagdan Svih svetih

Zaboravite nakratko Halloween i sve recepte s bundevama pa se prisjetite slatkiša kojim se stoljećima blagdan Svih svetih obilježavao na Jadranu
Blagdan Svih svetih tradicionalno se na Jadranu obilježavao pripremom i darivanjem karakteristične slastice najpoznatije pod izvornim talijanskim imenom fave dei morti.
Ime kao i sama slastice dolaze iz Trsta… više
Tagovi: Bademi, bobići, dan mrtvih, fave, fave dei morti, mendule, morti, slatkiš, svi svetiHrvatska gastronomska baština
lis. 28, 2016
Priča o lumbliji – kako je nastao tradicionalni kolač iz Blata

Tradicionalni trajni kolač iz Blata na otoku Korčuli naziva se lumblija po iskrivljenom izgovoru francuskih riječi ‘ne oublie pas’ , a potječe iz 1811. godine i svjedoči o ljubavi mladog francuskog vojnika – pekara i mlade Blajke
Lumblija je tradicionalni kolač nastao u Blatu na otoku Korčuli.
Priprema se više… više
Tagovi: blato, kako-je-nastao-kolač-lumblija, kolač, korčula, lumblija, povijest-lumblije, priča-o-lumblijiNastavak uspješne suradnje s Japanom
lis. 27, 2016
Japanski kupci traže hrvatska vina

Izvoz hrvatskih vina u Japan započeo je prošle godine nakon čega je u veljači ove godine organizirano veliko predstavljanje hrvatskih vina na najvećem sajmu trgovine u Japanu, Supermarket Trade Showu u Tokiju.
Distributeri hrvatskih vina u Japanu, zajedno s predstavnicima nekoliko značajnih maloprodajnih lanaca obišli su ovog listopada Hrvatsku radi… više
Tagovi: cro-cop, izvoz-u-japan, japanski-distributeri, vinaDIJETA – DA ili NE
lis. 21, 2016
Crveno meso sastavni dio prehrane uz koju vam dijeta nije potrebna

Jeste li se ikad zapitali što dijeta zapravo znači?
Sve više ljudi danas je na određenim dijetama, pogotovo prije ljeta, a većina dijeta zapravo nije zdravstveno utemeljena.
Riječ dijeta potječe od grčke riječi diatia što znači život, način življenja, ali i hrana.
Uz taj pojam često se veže i therapeia… više
Tagovi: crveno meso, dijeta, eva-pavićREDUKCIJA SOLI
lis. 20, 2016
Zašto je važno smanjiti unos soli u organizam?

Kuhinjska sol danas ima široku primjenu i koristi se kao začin u svrhu poboljšanja okusa hrane, kao konzervans za sprječavanje kvarenja namirnica, za održavanje boje i teksture proizvoda i slično.
No ipak, za očuvanje zdravlja nužan je njen pravilan i umjeren unos u organizam čime ćete smanjiti rizik od srčanog… više
Tagovi: koliko-soli-treba, sol, unos-soli, zdravljeGostovanje vrhunskih chefova iz Geraniuma u Puli
srp. 26, 2016
Sous chefovi restorana s 3 Michelinove zvjezdice gostovali u Ribarskoj kolibi

Sous chefovi uglednog danskog restorana s tri Michelinove zvijezdice Geranium iz Kopenhagena, jednog od 50 najboljih na svijetu, Feskos Thaonos i Nenad Jovanović u suradnji s chefom pulske Ribarske kolibe Mariom Bobanovićem sljubili su specijalitete vrhunske gastronomije s najboljim vinima iz regije.
Michelinove zvjezdice asociraju na prestižne svjetske restorana i… više
Tagovi: feskos-thanaos, geranium, Mario Bobanović, nenad-jovanović, Pula, ribarska-kolibaFancy Food Show 2016. u New Yorku
srp. 5, 2016
Hrvatski namaz od višanja osvojio nagradu na prestižnom međunarodnom sajmu hrane u SAD-u

Hrvatski namaz od višanja Dalmatia Sour Cherry brenda Dida Boža osvojio je srebrnu nagradu u kategoriji „Novi proizvod“ na prestižnom međunarodnom sajmu gurmanske hrane Fancy Food Show. Sajam se održava svakog lipnja u New Yorku i okuplja više od 46.000 proizvođača i profesionalaca iz prehrambene industrije diljem svijeta.
„Izuzetno smo… više
Tagovi: dida-boža, nagrada, namaz-od-višanja3. ISTARSKI FESTIVAL PAŠTE U ŽMINJU
srp. 5, 2016
‘Pašta i svašta’ privukle kolone gostiju u srce Istre

Proteklog vikenda u Žminju je održan treći po redu Istarski festival pašte. Na trgu Zad kaštela pod krošnjama kestenova, spleli su se razni mirisi, okusi, proizvodi, umaci, vina te druge delicije. Možemo slobodno reći “pašta i svašta” što ide uz tjesteninu.
Uz brojne radionice koje su se održavale tijekom oba… više
Tagovi: festival-pašte, žminjPriznanje Međunarodnog instituta za okus i kvalitetu
lip. 25, 2016
ABC svježi krem sir dobio prestižnu nagradu Crystal Taste Award

U izbor mogu ući samo oni koji tri godine zaredom osvoje maksimalne tri zlatne zvjezdice, što je rijetkost u svijetu
ABC sir tvrtke Belje dobitnik je prestižne nagrade Crystal Taste Award za 2016. godinu koju mu je dodijelio Međunarodna Institut za okus i kvalitetu (iTQi) iz Bruxellesa, vodeća svjetska organizacija… više
Tagovi: abc-sir, nagradaCrveno meso bogat je izvor cinka
lip. 25, 2016
Cink – ključ dobrog imuniteta i zdravlja

Nedostatak cinka može dovesti do pada imuniteta, gubitka kose i oslabljenog apetita
Zašto je važno konzumirati hranu bogatom cinkom?
U današnjem užurbanom dnevnom ritmu naš organizam pati ukoliko mu ne posvećujemo dovoljnu pažnju, dok je pritom na udaru imunološki sustav kao jedan od najvažnijih nositelja našeg zdravlja.
Upravo je cink… više
Tagovi: cink, crveno meso, imunitetBeč voli svoje pčele
svi. 19, 2016
Savjeti građanstvu kako pomoći pčelama

Kasni je mraz ovog proljeća uništio mnogo cvata koji pčelama služi kao glavni izvor hrane.
Zato je pčelama ove godine naša pomoć još važnija, a bečke gradske vlasti u tu su svrhu izdale besplatnu brošuru kojom građane nastoje poučiti kako to učiniti.
Brošura obuhvaća 15 savjeta koji mogu doprinijeti sprečavanju… više
Tagovi: Beč, dan-pćela, kako-pomoći-pčelama