Masterchef 2: Nova (ne)namjerna pogreška kandidata

Ivana Čuljak samu sebe izbacila iz borbe za 200.000 kuna

ivana culjak rez

U trećem finalnom izazovu – pripremi Radovanovog ribarskog tanjura, Ivana nije poštivala uvjet da na tanjuru budu tri komponente i praktično sama sebe diskvalificirala

Ivana Čuljak, mlada ekonomistica iz Zagreba napustila je Masterchef nakon što je ostvarila pomalo neočekivan uspjeh ulaskom u Top 4.

U trećem finalnom izazovu – Radovanovom ribarskom tanjuru trebalo je od nerazglašenih riba poput trilje, zubaca, konja, škarpoča, čače, hobotnice i sl. može napraviti vrlo ukusno jelo.

Pod uvjetom da na tanjuru budu tri komponente.

Ivana je umjesto toga pred žiri iznijela dva tanjura s dvije komponente i praktično se time diskvalificirala.

Svjesno sam napravila pogrešku jer sam htjela doma“ – izjavila je Ivana nakon eliminacije.

Kao da je nekako sama shvatila da je vrijeme da završi svoju veliku kulinarsku priču i sama si zapečatila sudbinu u MasterChefu.

Nakon dobrog kuhanja u zadnje vrijeme, pogotovo na startu finalnog tjedna, taj čin je došao kao iznenađenje, no Ivana je bila sigurna u svoju odluku.

Odustala sam jer sam osjećala da Nikola i Petra više zaslužuju doći do samog kraja. Bili su uspješniji od mene u showu, ja svoj maksimum definitivno nisam pokazala zato jer su mi kamere malo stvarale napetosti kao i žiri“ – objašnjava nakon svega Ivana.

Ostvarile sve ciljeve

Za sebe kaže da je ostvarila ciljeve, jer je već i sam prolazak na audiciji smatrala uspjehom, a kamoli ovo ostalo.

Kad sam prošla u top 20 onda sam samo htjela da ne ispadnem prva, neka me u selu malo gledaju :)“ – kaže vesela Ivana koja je s velikim osmijehom napustila MasterChef kuhinju.

No, kuhanje je za Ivanu u showu dobilo još jednu novu dimenziju jer je upravo to bila poveznica koja je spojila nju i Marka Mateija i jednu puno ljepšu priču – onu ljubavnu.

Nastala je u MasterChef kuhinji, a nastavila se i vani.

Marko Matei je definitivno najbolje što mi se dogodilo u showu jer je MasterChef došao i prošao, a Marko je ostao :)“-  kaže Ivana koja ne krije zadovoljstvo što je iz samog showa izašla puno bogatija nego što je mislila.

 

Matei je pri izlasku iz showa sam priznao da nije uspijevao zadržati koncentraciju u kuhinji jer je više mislio na Ivanu, nego na kuhanje.

Nakon što je Matei napustio show, Ivana je doslovno zablistala u kuhinji, počela je redati pobjede i pokazivati da nije dogurala daleko spletom sretnih okolnosti.

Čak je i sam Dino prilikom analize top pet kandidata izjavio kako mu je ona najveći misterij.

Razmišljala sam o tome da sam zablistala nakon što je Marko otišao – svaki put sam bila među prvih troje. Otkad je eliminiran, nizala sam samo uspjeh za uspjehom. Ipak smo se malo kočili, ali ljubav je ljubav“ – komentira Ivana.

Ivana nakon svega kaže da je imala krizni tjedan kad je Časlav ispao, htjela se sama izbaciti iz showa, ali je ostala upravo na nagovor kolege.

Žiri mi je malo ubio samopouzdanje. Evo i Dinov komentar na eliminaciji mi je bio pomalo dvosmislen. Ne znam je li aludirao na to da sam se provlačila i da sam imala sreće, pa je to jedini razlog što sam dogurala ovako daleko. Iskreno, kimala sam glavom, nije mi se dalo raspravljati. Imala sam sreće, da, ali imala sam i znanja kad je to trebalo i tu sam jer je tako trebalo biti“ – uvjerena je Ivana.

Petra Plantak ju je vidjela u superfinalu što nam je otkrila kad je napuštala show, no Petrino predviđanje se ipak nije ostvarilo.

U tjednu slastica sam imala ogromnu tremu jer se od mene puno očekivalo i osjećala sam pritisak. Nisam definitivno pokazala sve što znam na tom području. Nije tu bilo 20 posto mene. Upravo slasticama se želim posvetiti na daljnjem kulinarskom putu“ – otkriva Ivana kojoj je i suživot s velikim brojem ljudi u MasterChef vili dao još jednu pouku.

Ivana ne krije – favorit je Palfi

Od troje kolega koji su ostali, ne krije da joj je Palfi favorit za pobjednika, no smatra da Petra isto dosta ‘grize’.

Ona je jako ratoborna i to je super. Kao pirana je, zagrize i ne pušta. Ja nisam takva, ne ubijaju me neke ambicije“ – zaključuje Ivana.

Ekonomistica porijeklom iz Klobuka u Hercegovini nakon izlaska iz showa tri mjeseca je radila s poznatom slastičarkom Teom Mamut koju je upoznala upravo u Masterchefu.

San mi je otvoriti slastičarnicu, ali dotad moram usavršiti znanje o pripremi torti i kolača“ – poručuje Ivana koja će za Božić pripremati makarone i male trufflese i pomagati majci oko tradicionalnih kolača.

D.S. / foto: Nova TV

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

IVONA KRISTINA VUJNOVIC rez

Ivona Kristina ispala pa...

Ambiciozna Dubrovčanka iduće godine namjerava upisati CIA, američki kulinraski institut Ivona Kristina Vujnović (31) iz Dubrov…

marko matei rez

Marko Matei zaboravio na...

Za Marka je bio koban bami goreng, egzotično jelo s rezancima, kozicama i piletinom kojeg je pripremio uz velike teškoće, a spomenimo…

časlav matijevic rez

Masterchef napustio Časlav...

Časlav se oprostio od natjecanja nakon što je kiksao u pripremi omleta, no žaljenja, kako kaže, nema pa je MasterChef kuhinju  napu…

MC2-ivana utorak

Ivana izabrala vongole pa...

Pobjedu Ines Šarić zasjenile brojne kritike žirija što je razjarilo Marka Palfija i rasplakalo Petru Plantak Ines Šarić ostvari…