2. Choco & Wine Fest - festival čokolade i vina

Kolone sladokusaca na Choco & Wine Festu u Brtonigli

Choco & Wine Fest Brtongla-2

Posebna atrakcija festivala bila je izrada čokoladne bačve koju je kreirao i stvarao talijanski kipar Stefano Comelli.

Bačva je naposljetku napunjena kvalitetnim vinom koje su zatim imali čast degustirati načelnik Općine Doriano Labinjan i župan Istarske županije Valter Flego.

U subotu, 15. veljače, ulice Brtonigle bile su prepune posjetitelja koji su došli uživati u mirisima i okusima 2. Choco & Wine Festa.

Otvorivši svoja vrata u 12 sati, festival čokolade i vina privukao je velik broj posjetitelja koji su doista  mogli uživati u slasnim delicijama, iznimnim spojevima autohtonih proizvoda i čokolade, vrhunskim vinima lokalnih proizvođača.

U prostorijama budućeg Muzeja vina i seljačkog stvaralaštva od 12 do 19 sati, kolone sladokusaca i znatiželjnika promatrali su proizvodnju nekih slastica na licu mjesta.Choco & Wine Fest Brtongla_djeca kuhari 2014

I vrijeme je bilo naklonjeno organizatorima te su svi lokali u Brtonigli bili puni posjetitelja, šetača, izletnika ali i stranih turista koje je privukla specifična i zanimljiva slatka manifestacija koja je nudila odlična istarska vina te brojne druge proizvode i sadržaje.

Zajedničkim snagama manifestaciju su realizirali: Općina Brtonigla, Turistička zajednica Općine Brtonigla, Razvojna agencija Brtonigla i Agencija lokalne demokracije uz partnere koji su pomogli da se realizira dio programa: Villa Soši iz Umaga, Food & Wine Primizia by San Rocco iz Brtonigle, Konoba–enoteka Zenon iz Brtonigle, Gospodarska škola Buje i Podravka.

Izrada figurica od čokolade i crtanje s čokoladom zainteresirala je malene i one malo veće, a roditelji su mogli uživati promatrajući svoje najmilije kako uživaju u slatkim radionicama ili prepustiti se degustiranju u dijelu Muzeja gdje se održavao Festival.

Posebna atrakcija festivala bila je izrada čokoladne bačve koju je kreirao i stvarao talijanski kipar Stefano Comelli.

Bačva je naposljetku napunjena kvalitetnim vinom koje su zatim imali čast degustirati načelnik Općine Doriano Labinjan i župan Istarske županije Valter Flego.

Partneri manifestacije, ugostitelji iz restorana Food & Wine Primizia by San Rocco i iz konobe–enoteke Zenon, imali su posebnu ponudu za vrijeme trajanja festivala čokolade i vina. Ponuda jela u meniju imala je glavnu notu na temu čokolade povezanu s vinima te  tradicionalnim proizvodima iz Brtonigle kao što su sir, med, maslinovo ulje i poseban kruh s 4 zemlje.

Obitelj Lukin ponudila je razne vrste čokolatina, čokolade s raznim dodacima, originalnim kombinacijama s autohtonim proizviodima (suhe smokve, šljive, med, …), a pripremali su i fondue od sira i čokolade.

Chef Robert Perić i LF catering uz podršku njihovog partnera tvrtke IGGOS iz Pule premijerno su predstavili 5 novih autorskih čokoladnih delicija gdje su kombinirali tamnu, bijelu i mliječnu čokoladu s istarskim vinima, rakijama i maslinovim uljem.

I veliki i mali sladokusci šetali su Muzejem degustirajući ‘čokoladne lizalice i bombone’ napravljene s dodatkom istarske malvazije, istarskog terana, biske, erba luige i s maslinovim uljem

Svoje vještine pokazali su i učenici Gospodarske škole Buje koji su predstavili školske programe ugostiteljsko-turističkog, ali i kozmetičarskog usmjerenja pa su posjetitelji mogli uživati i u masaži s proizvodima na bazi vina i čokolade.

R.I. / foto Press

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

perić desert4

Robert Perić predstavio novi...

Na Choco & Wine Festu koji se po drugi puta održao se u Brtonigli, gradu vina ali i čokolade, poznati chef Robert Perić predstavio j…

Red

Gužve ispred Doma kave i...

Nedjelja, posljednji dan festivala  je tradicionalni Dječji dan koji djeci garantira umazane prstiće i usta. Organizatori poruč…

Dani svoja2-2013

Počeli šesti Dani švoja u...

Nakon Dana školjaka i istarskih šparuga, konobe i restorani sjeverozapadne Istre ugostili su još jednu već tradicionalnu gourmet…

wine4dummies shop

Uz knjigu Vino za neznalice...

U Sjedinjenim Američkim Državama pojavila se neobična kolekcija „vina za neznalice“. Kolekcija se sastoji dva crna i dva bijel…