Zanimljvosti

sij. 26, 2014

Kako skuhati tjesteninu a la Sophia Loren

sophia loren * Potreban je vrlo veliki lonac s mnogo vode, ovisno o količini tjestenine. Na taj način tjestenina će ostati rastresita te se neće sl… više

Dobra vijest za zagrebačke čokoljupce

sij. 22, 2014

Zagreb Coffee & Chocofest počinje 6. veljače u bivšoj džamiji

coko zg-praline Zagreb Coffee & Chocofest – Festival kave i čokolade ove godine počinje 6. veljače u prostorima Hrvatskog društva likov… više

Novo zanimljivo izdanje

sij. 20, 2014

Objavljena brošura ‘Svi gurmanski putovi vode u Samobor’

gastro samobor cover-rez Turistička zajednica grada Samobora izdala je zanimljivu brošuru “Svi gurmanski putovi vode u Samobor” koja objedinjuje cjelo… više

Cook & Look 2014

sij. 19, 2014

U Beču priređen najveći austrijski kulinarski sajam

Cook & Look Četvrto po redu izdanje najvećeg austrijskog kulinarskog sajma pod nazivom “Cook & Look” održano je od 16. do 19. siječnja… više

Pisma iz Pariza

sij. 17, 2014

U posjeti kulinarskoj školi Le Cordon Bleu gdje je školarina 42.000 eura

CordoneBleu3_gastronomika
Piše: Danijela Mihalić Đurica Snimila: Lena Vermeulen Gastronomija u Francuskoj gotovo da ima božanski status, a još od sredine 17. stoljeća francuski kuhari na dvorovima počeli su uvoditi nove ukuse i načine ponašanja za stolom. Obroku se, bez obzira bio svečarski ili svakodnevni, i danas pridaje velika pozoronost. Uostalom francuski… više
Tagovi: , , , , ,

Fascinantni svijet Aarona Shaya

sij. 12, 2014

Hrana koja vas ostavlja bez daha mada uopće nije za jelo

Miniature-Food-Sculpture16
Samo vam se čini da je pred vama slastan zalogaj, jer ako malo bolje pogledate vidjet ćete da je riječ o minijaturama. Ne samo to, riječ je o ručnom radu u polimernoj glini kojim se bavi Aaron Shay, a koji je sastavni dio nakita koji izrađuje. Tko je Aaron Shay?… više
Tagovi: , , , , , ,

Novost u zagrebačkoj gastro ponudi

sij. 11, 2014

Predstavljen Binimoto Sushi, prvi regionalni lanac Take Away sushija

Jedinstveno ure_en prostor Binimoto Sushija
Gastronomska ponuda Zagreba nadopunjena je regionalnom novošću. Svoja vrata prvi je otvorio lokal Binimoto Sushija na Radničkoj cesti 43, vrlo skoro će se otvoriti i lokal u Teslinoj ulici 14, nakon čega su u planu i druge lokacije. Novootvoreni Binimoto Sushi Zagrepčanima nudi cjenovno prihvatljiv i visokokvalitetan sushi. Uz Take više
Tagovi: , , , , , ,

Nova nagrada za hrvatski sir

sij. 3, 2014

Dinarski sir Sirane Gligora osvojio nagradu na World Cheese Awards

Gligora_dinarskisir[1]
Sirana Gligora još jednom se istaknula među proizvođačima kao sinonim kvalitete hrvatske hrane proizvodeći sir svjetske klase koji je imenovan ” The Best Central and Eastern European Cheese“ na World Cheese Awards. Dvjestopedeset najuglednijih  stručnjaka za sireve iz cijelog svijeta okupilo su se na WCA 2013 da procijene više od… više
Tagovi: , , , ,

U susret Silvestrovu i Novoj 2014.

pro. 31, 2013

Ne zaboravite u Novu godinu ući s plemenitim mjehurićima

dreamstime_otvaranje šampanjca
Piše: Daniela Kramarić U Novu bez mjehurića? Nezamislivo! Nismo se ni okrenuli, a ono opet “novi” Božić i Silvestrovo pred vratima. Iako ovogodišnje Blagdane dočekujemo sa suspregnutim optimizmom, to svakako nije razlog da u “najluđoj” noći zaboravimo na mjehuriće. Ne moraju koštati “kapital”, poput svima nama omiljenih šampanjaca, jer bolje… više
Tagovi: , , , ,

8.Međunarodni festival vina i kulinarstva

pro. 8, 2013

Zagrebački VINOcom okupio rekordan broj izlagača i publike

vinocom 2013
Piše: Sanja Krmpotić Međunarodni festival vina i kulinarstva – Zagreb VINOcom, održan 28. i 29.studenog 2013. u hotelu Esplanade Zagreb, po osmi put je potvrdio status jedne od vodećih manifestacija u regiji. Potvrđuju to i premašene prošlogodišnje brojke posjetitelja (preko 8500) i izlagača (preko 270), uglavnom vinara, kojih je bilo… više
Tagovi: , ,

17. prvenstvo sommeliera Hrvatske

pro. 2, 2013

Filip Savić iz hotela Lone najbolji je sommelier Hrvatske za 2013.

Finalisti
17. prvenstvo sommeliera Hrvatske 2013. održano je 25. i 26 studenog, u rovinjskom hotelu Lone pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i uz potporu TZ Istarske županije. U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK), prvenstvo je tijekom dva dana okupilo 26 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Uz Savića, u finalu su se… više
Tagovi: , , ,

Nova gourmet manifestacija

stu. 30, 2013

Predstavljeni Dani jadranskih lignji u sjeverozapadnoj Istri

Dani jadranskih lignji 2
U organizaciji turističkih zajednica uz posebne menije na bazi jadranske lignje čak 11 priznatih restorana i konoba Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle ugostit će još jednu gourmet manifestaciju, Dane jadranskih lignji. Ova će se manifestacija održavati u blagdanskoj atmosferi od 1. prosinca 2013. do 6. siječnja 2014. godine, a nudit… više
Tagovi: , , , ,

Post festum Dana mladog maslinovog ulja u Vodnjanu 2013.

stu. 25, 2013

Radionice u Vodnjanu pokazale kako se rade marinade, rižoti i ravioloni

9DMMU_kuhinja
Poseban osvrt na jela i rad Male akademije LF cateringa by chef Robert Perić tijekom manifestacije u Vodnjanu Iako je deveto izdanje manifestacije Dani mladog maslinovog ulja (DMMU) iza nas, donosimo vam detaljniji osvrt na Gastroshow i aktivnosti Male akademije by LF catering koje je koordinirao i vodio chef… više
Tagovi: , , , ,

Proglašeni dobitnici Gastrofeja Poslovnog dnevnika

stu. 23, 2013

Plavi podrum i Tač izabrani za najbolje poslovne restorane u Hrvatskoj

plavi podrum-01-mm
U uži izbor za nagradu ušla su 32 restorana, a Veljko Barbieri ispred žirija kaže da su pobjednike odlučile nijanse Restoran Plavi podrum iz Voloskog i zagrebački restoran Tač najbolji su poslovni restorani u Hrvatskoj, odnosno Zagrebu i dobitnici nagrade Gastrofej za 2013. godinu. Gastrofej je nagrada koju je organizirao… više
Tagovi: , , , , ,

9. Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

stu. 20, 2013

Tisuće gostiju Vodnjana uživalo u maslinovim uljima berbe 2013.

9DMMU_publika_m
Dane mladog maslinovog ulja u Vodnjanu u tri dana posjetilo je na tisuće ljubitelja maslinovog ulja i vrhunske gastronomije Ovogodišnju je manifestaciju Dana mladog maslinovog ulja posjetio velik broj gostiju koji su tijekom tri dana imali prilike kušati mlada ekstradjevičanska maslinova ulja, poslušati stručna predavanja, kušati vrhunske gastronomske delicije te… više
Tagovi: , ,