Iz tiska izašla - kuharica za teška vremena
Prva hrvatska krizna kuharica – “Pun pijat malo šoldi”

Nova kuharica donosi na 150 stranica 110 recepata od kojih većinu možete pripremiti jednostavno i jeftino, uz trošak manji od 40 kuna za četiri osobe
Pun pijat malo šoldi ili u prijevodu na standardni štokavski – pun tanjur za malo novaca, naziv je nove kuharice u izdanju riječke izdavačke kuće Adamić.
Nova kuharica podnaslovljena još i kao „kuharica za teška vremena“ donosi na 150 stranica 110 recepata od kojih većinu možete pripremiti jednostavno i jeftino, uz trošak manji od 40 kuna za četiri osobe.
Krizna kuharica nalazi se u prodaji od 25. travnja po cijeni od 49,90 kuna, a može se naručiti i putem internetskih stranica Adamića.
Među receptima objavljenim u kuharici Pun pijat za malo šoldi naći ćete i neke recepte poznate sa stranica Gastronomike.hr obzirom da je naš portal surađivao na ovom projektu.
Među 110 recesijskih recepata najjeftinija je juha od celera za koju ćete ukupno utrošiti desetak kuna, a posve izvan konkurencije je „juha od kamena“. Nakon juha, nižu se salate i namazi, petnaestak fritaja, glavna jela od mesa i ribe, vegetarijanska jela i na kraju – slastice.
Jelovnik koji se može sastaviti od recepata iz kuharice za teška vremena najbliži je istarskoj i primorskoj gastro tradiciji, a naglasak je stavljen na lokalne i sezonske namirnice, u smislu da se uvažava prirodna sezona dozrijevanja kada su pojedine namirnice i najjeftinije.
Svaki recept prati i kratka duhovita pričica „da se i smijehom usprotivimo krizi“, poručuju iz Izdavačke kuće Adamić.
M.Matković