Čokoladne delicije iz Brtonigle

Robert Perić predstavio novi desert – čokoladni bokun

perić desert4

Na Choco & Wine Festu koji se po drugi puta održao se u Brtonigli, gradu vina ali i čokolade, poznati chef Robert Perić predstavio je novu poslasticu – „Čokoladni bokun s kremom od mladog koromača punjen bevandinom od odležanog Istarskog terana“.

Manifestacija, na kojoj uživaju najmlađi kao i iskusniji čokoljupci, iznenadila je novim proizvodima izrađenim od čokolade.

I ove godine na “Choco & Wine Festu“, LF catering se predstavio sa svojim čokoladnim delicijama.

Chef Robert Perić pripremio je tri tipa lizalica s tamnom, mliječnom i bijelom čokoladom u kombinaciji s pistachiom, kokosom i šećerom u granulama.

Od noviteta predstavljeni su ekleri punjeni kremom mliječne čokolade i istarske rakije “Erbe luigie”, te štrudel od lisnatog tijesta s kaduljom, punjen kremom od čokolade.

Na ovogodišnjam festivalu čokolade LF catering je predstavio i novi čokoladni desert, a sve u cilju kombinacije svjetske gastronomske delicije čokolade i istarskih domaćih namirnica.

Dok smo prošle godine sljubljivali čokoladu i Istarsku malvaziju, bisku i medenicu, ove godine chef Robert Perić premjerno je predstavio novi desert „Čokoladni bokun s kremom od mladog koromača unjen bevandinom od odležanog Istarskog terana“.

Perićev „bokun“ sastoji se od kreme od mlijeka, jaja, želatine, mliječnog slatkog vrhnja i koromača, iskuhanog i odležanog istarskog terana, šećera, preljeva od 24 % masnog kakaa, vode, šećera i slatkog vrhnja uz dekor od čokolade i bakrenog praha.

Novi je to desert u klasi maestra choccolatiera Roberta Perića, koji ponovno provocira tradicionalne istarske okuse vezane na čokoladu, evolucija istarskih deserata u rukama vrhunskog chefa.

I kada je prije 17 godina na svom završnom ispitu za Maestra Choccolatera mladi chef Robert Perić premijerno sljubljivao čokoladu i maslinovo ulje, te čokoladu i tartufe, kada su te kreacije bile ispredvremenske i mnogi nisu vjerovali u njihov uspijeh, vrijeme je pokazalo da sklad čokolade, maslinovog ulja i tartufa čini poseban gastronomski doživljaj.

U novim kombinacijama s mladim i odležanim vinima iz Istre, Robert Perić nastavlja svoj put vodećeg kuhara moderna istarske gastronomije s ciljem izgradnje modernih istarskih priča kao dio prepoznatljive gastronomske scene u evropskoj i svjetskoj gastronomiji.

perić desert3 perić desert2 perić desert

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Choco & Wine Fest Brtongla-2

Kolone sladokusaca na Choco &...

Posebna atrakcija festivala bila je izrada čokoladne bačve koju je kreirao i stvarao talijanski kipar Stefano Comelli. Bačva je nap…

Miniature-Food-Sculpture16

Hrana koja vas ostavlja bez...

Samo vam se čini da je pred vama slastan zalogaj, jer ako malo bolje pogledate vidjet ćete da je riječ o minijaturama. Ne samo to, riječ…

9DMMU_kuhinja

Radionice u Vodnjanu pokazale...

Poseban osvrt na jela i rad Male akademije LF cateringa by chef Robert Perić tijekom manifestacije u Vodnjanu Iako je deveto izdanje man…