Zanimljiva radionica u Samoboru
Samoborski šef – priprema samoborske tradicijske hrane

Turistička zajednica Samobora s ciljem daljnjeg unapređenja i razvoja ugostiteljske ponude grada te jačanja ugostiteljske ponude u segmentu očuvanja receptura i pripremanja tradicijske hrane organizira gastro radionicu pripremanja samoborske tradicijske hrane na suvremen način pod nazivom “Samoborski šef”.
Radionica je planirana u ponedjeljak, 30. rujna u Samoborskoj kleti, Trg kralja Tomislava 7, Samobor, s početkom u 14:00 sati.
Radionicu “Samoborski šef” sufinancira Hrvatska turistička zajednice.
Gastro radionica sastoji se od dva dijela:
14:00 – 15:00 sati – prezentacija “Male samoborske kuharice”, gđe Lele Roćenović iz Samoborskog muzeja, o samoborskim tradicijskim jelima s kraja 19. i početka 20. stoljeća
od 15:00 sati kulinarska radionica pod vodstvom g. Branka Ognjenovića (akademika kulinarstva i izbornika Hrvatske kulinarske reprezentacije od 2007. – 2011.)
Sudionici radionice su samoborski ugostitelji koji će pripremati i posluživati jela pod vodstvom Branka Ognjenovića prema sljedećem jelovniku:
Bermet
Češnofke i samoborska salama s umakom od muštarde
Samoborska juha od gljiva
Samoborski kotlet
Pastrva na način šefa kuhinje
Krafne punjene čokoladom i bermetom
Po završetku radionice svi gosti će imati priliku kušati pripremljena jela.
(ri)