U Supetru na Braču okupili su se profesionalci

Toni Boban osvojio jubilarni deseti Biser mora

barbieri biser mora nagrade

Jubilarni, deseti po redu “Biser mora”, organiziran od 25. do 28. ožujka u Supetru na Braču okupio je ove godine oko 250 kuhara iz 12 zemalja.

Ova međunarodna gastronomska manifestacija po tradiciji okupila je brojne profesionalne kuhare, ali i njihove nasljednike, učenike stručnih škola koji se tek školuju za kuhare.

Kup Biser mora za 2015.godinu u seniorskoj konkurenciji osvojio je Toni Boban (Hrvatska), ispšred Dragana Šljivića (BiH) i Nikole Mishkovskog iz Makedonije.

Proglašenju pobjednika je prisustvovao i poznati hrvatski gastronomski stručnjak te hrvatski književnik Veljko Barbieri, kojem je uručena zahvala za podršku i doprinos manifestaciji Biser mora.

Zlatnu medalju za artistiku dobili su Aleksandar Keljanović, Elcin Duygu Tugcu, Tuba Geckil, AhuSezgin.

Janjetinu su najbolje pripremili Dragan Šljivić, Duško Vučičević, Toni Boban, Goran Staničić, Daniel Hrivnak i Jovica Jovičić.

Zlato za priporemu iznutrica pripalo je Florianu Patrichi, Draganu Šljiviću, Ružici Jukičić i Jovici Jovičiću.

Za viteza kulinarstva proglašena je Marija Lulić.

Pobjednici na natjecanju srednjih škola su: Srednja gostinska in turistička šola iz Radovljice (Slovenija) te Srednja šola za gostinstvo in turizem iz Maribora.

U konkurenciji Viših škola zlatnu medalju osvojili su kuhari Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem iz Bleda.

Prema tradiciji, u sklopu Bisera mora organizirani su i brojni cooking show spektakli, korisna predavanja i zabavni programi.

U sklopu manifestacije Biser mora, plažama Tri mosta i Banj u Supetru ove je subote svečano dodijeljena i Bijela zastava kao dokaz čistog podmorja.biser mora kuhanje 2015

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

biser mora

Supetar - Biser mora 2015.

PROGRAM “BISER MORA 2015”
Supetar, otok Brač
25.-29.03.2015.
Srijeda, 25.03.2015. Restoran Adria 11:00 – 19:00 – ŠKOL…

kamelija kup 2014

Najbolji mladi kuhari i...

Učenici Mateja Tomašković i Marin Sambolek iz Gospodarske škole Varaždin pobjednici su 9. Kamelija kupa u kategoriji kuhara, a na…

biser mora

Na Braču započeo 9....

Posebna atrakcija ovogodišnjeg festivala je posjet bračkom mjestu Dol gdje će gosti u nedjelju moći kušati tortu hrapoćušu, za…

biser mora

Biser mora - Supetar

IX. Međunarodni kulinarski festival  „Biser mora“. Supetar, otok Brač, 9. – 13. 04.2014. Ovogodišnji „Biser mora“ će…