Svečano otvoreni 12. Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

Vikend prepun mirisa i okusa mladih maslinovih ulja u Vodnjanu

12DMMU_Mlado maslinovo ulje na degustaciji

Manifestacija Dani mladog maslinovog ulja (DMMU) otvorila je u petak u 12 sati svoja vrata za sve posjetitelje koji vole maslinova ulja, posebno ona mlada.

Delicije svih vrsta koje se sljubljuju s maslinovim uljima također su dio bogate gastronomske ponude. Na Danima možete pronaći i sve ono što maslinari, te ljubitelji maslinovih ulja, mogu poželjeti; od stručne literature i knjiga, do savjeta profesionalnih kušača, agronoma te drugih stručnjaka.

Sve to, i još puno više, možete pronaći pod velikim šatorom u Vodnjanu.

DMMU okuplja proizvođače vrhunskih maslinovih ulja, a iz godine u godinu nastoji i dalje široj javnosti predstaviti važnost konzumiranja mladog maslinovog ulja.

Dani mladog maslinovog ulja posebno pridonose afirmaciji vodnjanskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje je danas itekako prepoznatljiv autohtoni vodnjanski brend, a u svjetskim razmjerima jedno od najboljih maslinovih ulja. 12DMMU_Info manifestacije

Definitivno je vrlo velik doprinos prepoznatljivosti maslinovih ulja Vodnjanštine, održavanje  manifestacije Dani mladog maslinovog ulja.

Kako se razvijala manifestacija razvijalo se i maslinarstvo Vodnjanštine.

To je bio cilj.

Povezanost manifestacije s gospodarstvom i ljudima, ona educira, promovira i podržava maslinare i maslinarstvo.

Definitivno se pokazalo da su se kroz 10 godina postigli 4 puta veći rezultati u broju zasađenih stabala masline, količinama uroda, ploda masline, količinama proizvedenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, od samog početka razvoja ove priče.

Manifestacija je i međunarodnog karaktera te su svake godine nazočni naši prijatelji i gosti iz susjednih zemalja.

Ove godine gosti koji dolaze su proizvođači iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Također ćete ovaj vikend moći kušati ulja naših članova iz Udruge na zajedničkom štandu Agroturista.

Na vođenim degustacijama maslinovih ulja u Oil baru možete dobiti sve informacije i o vašem ulju koje možete testirati organoleptički uz vrsne stručnjake.

Stručno vođenje vam je na raspolaganju za cijelo vrijeme trajanja manifestacije.12DMMU_Oil bar

Na jednom mjestu možete dobiti odgovore na sva vaša pitanja iz područja podizanja maslinika i njegovanja maslina, proizvodnji maslinovih ulja i kvaliteti ekstra djevičanskih maslinovih ulja.  Besplatne degustacije u Oil baru održavat će se sva tri dana.

Preporuka je da otiđete prvo u Oil bar i izdojite 15 minuta, prije nego nepce osladite drugim okusima koje ćete pronaći pod velikim šatorom.

Veliki cjelodnevni gastro-show okuplja najbolje kuhare i chefove s područja Istre i Kvarnera.

Uz goste, koji uveličaju gastro program te donose novitete, široka paleta ponude privući će ljubitelje dobre gastronomije najistančanijih apetita.

Više od 8000 jela priprema se koristeći najbolje namirnice i autohtone proizvode, a svaka delicija povezuje se s pričom mladih maslinovih ulja našeg područja.

Dani mladog maslinovog ulja donose cjelodnevni gastro show koji osmišljavaju LF Catering i Robert Perić.

Ono što je novo ove godine je sportski sadržaj tijekom subotnjeg jutra.

Naime, održat će se završna utrka manifestacije Teći Isti Piti – trka Extravirgine Olive Run sa startom i ciljem u Trgovačkoj ulici ispred uljare.

Od ostalih atrakcija u programu je vožnja vlakićem po Vodnjanu u nedjelju.

Vođeni obilasci nacionalnog matičnog i kolekcijskog nasada maslina planirani su u nedjelju zbog lošije vremenske prognoze ostalih dana.

Dani mladog maslinovog ulja Vodnjana nude nezaboravna tri dana puna mirisa i okusa vrhunskih maslinovih ulja ali i jela koja spajaju tradicionalnu i suvremenu gastronomiju.12DMMU_Gastro prezentacije

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

dani mladog maslinovog ulja

12. Dani mladog maslinovog...

Vodnjan-Dignano, Šator – parkiralište Istarska ulica, 18.11.2016. – 20.11.2016. Uživajte u mnogobrojnim vođenim…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na susretu maslinara u...

Ovogodišnji program susreta Oleum Olivarum u Krasici ponudio je razne degustacije proizvoda te više od 50 izlagača. Svoja vrata otv…

9DMMU_publika_m

Tisuće gostiju Vodnjana...

Dane mladog maslinovog ulja u Vodnjanu u tri dana posjetilo je na tisuće ljubitelja maslinovog ulja i vrhunske gastronomije Ovogodiš…

dreamstime_masline

Maslinovo ulje Josipa...

Prvonagrađeno maslinovo ulje pravljeno je od autohtone creske sorte šimjace i plominke Dani maslinovog ulja na Rabu, nova gastro man…