Plavi podrum, Volosko

danijela+_-mm

Informacije:

Plavi podrum, Volosko

Vl. Daniela Kramarić

Ulica Frana Supila 12

51410 Opatija/Volosko

tel: +385 51 701 223

fax: +385 51 741 195

web: www.plavipodrum.com

Specijaliteti:

Plavi podrum odlikuje vrhunska kuhinja koja inzistira na svježim sezonskim namirnicama, tek ulovljenim škampima i ribama spajajući tradicionalno i moderno. Restoran nudi bogatu selekciju prvoklasnih maslinovih ulja kao i odličan izbor vina o čemu posebno brine vlasnica, Daniela Kramarić, najbolja hrvatska sommelierka.

Iz bogate ponude jela valja istaknuti mlačne kozice na rigi, rižoto od škampi i kozica s tartufima i(li) divljim šparugama,   taglioline duginih boja sa škampima, kozicama, breskvama i istarskim crnim tartufima, filet plemenite ribe na kremi od tikve i korijandera s friganim tortellinima od brancina i guščjom jetrom, ražnjić od škampi na kremi od jabuka i redukcije grdobine s prašinom od kave i crnim istarskim tartufima.

Od slastica iz ponude Plavog podruma ističu se “nonina” pita od jabuka sa sladoledom od vanilije i đumbira s kapljicom 25-godišnjeg aceta balsamica Manicardi,  mousse od 80%tne Lindt Ecuador čokolade s cvijetom soli i Meloto Buža vodnjanskim maslinovim uljem na kremi od karamela, kao i “klasične” , čokoladna i rapska torta.

Ocjene:

Plavi podrum jedini je hrvatski restoran koji je u uglednom izboru za The S.Pellegrino Best Restaurant in the World dva puta ušao među 100 najboljih restorana na svijetu (2008. i 2010.).

Plavi podrum je jedan je od samo sedam hrvatskih restorana koji su primljeni u prestižnu udrugu Jeunes Restorateurs d’Europe, što se smatra stepenicom do michelinove zvjezdice.

Hrvatski gastro vodiči redovito uvrštavaju Plavi podrum među nekoliko najboljih hrvatskih restorana.

Fotografije: Rino  Gropuzzo