San Rocco, Brtonigla

san rocco - vanjska

Informacije:

Restoran San Rocco

Srednja ulica 2
52 474 Brtonigla – Verteneglio
Istra – Croatia
tel: +385 (0) 52 725 000

web: http://www.san-rocco.hr/gourmet-vina

Specijaliteti:

Plod istraživanja koje se temelji na tradicijama, u restoranu se predstavljaju najbolja jela od jadranske ribe, tartufa, gljiva i divljači sljubljena s vrhunskim domaćim i stranim vinima.

Među popularnijim jelima su i odlični  janjeći kotleti.

Uz vrlo bogatu vinsku kartu s više od 200 etiketa, restoran hotela San Rocco nudi i kartu istarskih maslinovih ulja te u svojim sezonskim menijima preporučuje gostu koje ulje je najbolje sljubiti s izabranim jelom.

U restoranu hotela se istodobno vrhunski može poslužiti od 25 do 30 gostiju, dok ljeti gosti mogu uživati na vanjskoj terasi tik do bazena i parka.

Ocjene:

Član udruge Jeunes Restorateurs d’Europe (među samo sedam hrvatskih restorana), restoran gourmet San Rocco spada u sam vrh istarske i hrvatske gastronomije.
U prostorijama bivšeg podruma gdje se donedavno u velikim hrastovim bačvama odmarao obiteljski ponos, istarska malvazija, danas se nalazi jedan od najpoznatijih restorana ove regije.
Upisan je u važne nacionalne i internacionalne enogastronomske vodiče kao što su Veronelli (2 zvjezdice), Gault Millau (2 kapice), Wo ist Osterreich i dodijeljena su mu brojna važna priznanja.  Restoran San Rocco uvršten je i u publikaciju 100 vodećih hrvatskih restorana, već godinama je među najboljim istarskim restoranima (TOP Gastro) u vodiču Istra gourmet kojeg izdaje turistička zajednica Istarske županije.